Persoonlijkheidstest biedt inzicht

Persoonlijkheidstesten zijn niet alleen interessant voor recruiters en/of toekomstige werkgevers. Ze zijn vooral interessant voor jezelf omdat ze kunnen bijdragen aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. We geven je dan ook graag een aantal voorbeelden van persoonlijkheidstyperingen en -modellen die de moeite waard zijn om je verder in te verdiepen.

Persoonlijkheidstesten geven je naast inzicht in jezelf, ook inzicht in de persoonlijkheid en rol van een collega. Dat kan op zijn beurt weer leiden tot meer begrip en betere onderlinge communicatie, wat vervolgens ook weer heel prettig voor jezelf is.  

Teamrollen identificeren met Belbin

Belbin onderscheidt verschillende teamrollen: de afmaker, groepswerker, onderzoeker, richtinggever, toetser, uitvinder, vormgever en werker. In de rol die je van nature het beste ligt, functioneer je het meest optimaal. Een vitaal team ontstaat bij een evenwichtige samenstelling, waarin teamleden met verschillende persoonlijkheidskenmerken elkaar aanvullen en corrigeren.

Met het enneagram zit je niet in één hokje

Het enneagram deelt mensen in negen verschillende persoonlijkheidstypen in. Je krijgt inzicht in wat je kerntype is, welke sterke punten daar bij horen en wat je valkuilen zijn. Het enneagram beschrijft de volgende typen: perfectionist, helper, succesvolle werker, romanticus, analist, loyalist, levensgenieter, baas en bemiddelaar. Het mooie aan het enneagram is, dat je niet in één hokje wordt geplaatst. Je hebt ook te maken met de kenmerken van typen die naast en tegenover je staan.

Gedragsstijlen in kaart met DISC

Het DISC model van Dr William Marston is een andere manier om een beeld te krijgen bij wat voor type je bent. DISC staat voor vier gedragsstijlen: Direct, Dynamisch & Daadkrachtig; Interactief, Interesse (in mensen) & Invloedrijk; Stabiel, Sociaal & Samen en Correct, Consciëntieus & Calculerend. Bij deze omschrijvingen alleen al krijg je al snel een beeld welke stijl jouw gedrag beschrijft. 

Waar sta jij in de Big Five?

De Big Five theorie is een van de meest onderzochte persoonlijkheidstheorieën ter wereld. Onderzoekers zijn het erover eens dat er vijf eigenschappen (thema’s) zijn op basis waarvan je vrijwel alle mensen kunt indelen. Het gaat hierbij om extra/intraversie, (on)vriendelijkheid, (on)zorgvuldigheid, emotionele (in)stabiliteit en intellectuele autonomie. Elke eigenschap is weer onder te verdelen in andere facetten, zoals bij extraversie hartelijkheid en activiteitsniveau en bij vriendelijkheid komen zaken als bescheidenheid en zorgzaamheid aan bod.

Er zijn online diverse (eenvoudige) gratis tests te vinden en voor meer diepgang zijn er diverse bureaus die in persoonlijke assessments voorzien. Bedenk overigens wel altijd dat modellen en typeringen een beperkte weergave van de werkelijkheid geven. Pik er voor jezelf uit waarvan jij denkt dat het voor jouw situatie relevant is.

Verhelderend gesprek

Overigens, een kennismakingsgesprek met VitalSelect kan eveneens heel verhelderend werken. Met onze specifieke kennis van HR, bedrijfskunde, de vakgebieden en de organisaties waarvoor we werven kunnen we je een goed beeld geven van waar je krachten liggen en in welke organisatie die het beste tot zijn recht komen. En goed om te weten: deze gesprekken zijn altijd vrijblijvend!  

Jeroen Brons, partner/adviseur Industrie bij VitalSelect